Viden om Luft til luft

  En luft til luft-varmepumpe giver dig varme i sommerhuset, eller den kan supplere varmen i helårshuse med elvarme, olie eller naturgas. Den kan ikke give dig varmt vand. Varmepumpen er ret billig og kræver ikke vandbårne radiatorer.

   

   

  Kort om varmepumpen

  Luft til luft-varmepumpen er en god løsning i mange sommerhuse, da den er billig i anskaffelse og ikke kræver et vandbårent radiatorsystem. Den kan også være et godt supplement til opvarmning af helårshuse med elvarme, olie eller naturgas, som ligger i områder uden fjernvarme.

  Luft til luft-varmepumpen egner sig dog bedst til store, sammenhængende rum – f.eks. køkken-alrum, eller når køkken og stue er bygget ud i et. Den kan ikke varme dit brugsvand op.

  Kvaliteten af luft til luft-varmepumper på markedet er meget svingende. Vælg derfor fra Varmepumpelisten.

  Drift

  Tjek jævnligt indedelens filter, og støvsug det ca. 1 gang om måneden eller oftere, hvis du vurderer, at det er nødvendigt. Hvis filtrene er beskidte, kan det forringe varmepumpens effektivitet.

  Pas på køling

  Vær opmærksom på, at nogle luft til luft-varmepumper, der står på automatik, kan begynde at køle, når temperaturen når over et vist niveau - f.eks. når du fyrer op i brændeovnen. Og det bruger meget unødvendig strøm. Dette bør ikke kunne ske, hvis du vælger en varmepumpe fra Varmepumpelisten, men tjek altid din nye varmepumpe for en sikkerheds skyld.

  Sådan fungerer det

  Luft til luft-varmepumpen tager varme fra udeluften og bruger den til at varme indblæsningsluften op.
  Luf til luft-varmepumpe

   

  Kilde: sparenergi.dk